HUKUK KONTENJANI AZALTILMALI

                               HUKUK KONTENJANI AZALTILMALI

Ülkemizde görüldüğü üzere yeni hukuk fakülteleri açılmaya devam ediyor,hukuk fakültelerinde niteliğe önem verilmesi gerekirken niceliğe önem verilmeye gayret ediliyor.Yeni hukuk fakülteleri açılmakla yetinilmiyor mevcut hukuk fakültelerinin de kontenjanları sınırları zorluyor.

Hukuk fakültelerinde kalite azalırken,mezun olan öğrenci sayısı son yıllarda çok fazla arttı.150.000 barajı ile bir nebze de olsa daha nitelikli öğrenci profiline erişilmeye çalışılsa da şuan gözüktüğü üzere niteliğe değil niceliğe önem verilmektedir.Hukukun daha iyi olması,adaletin çok daha fazla işletilmesi,halkın adalete olan güveninin artması için hukukçularının sayılarının artması değil ; hukuk fakültelerine öğrenci seçilirken daha özen gösterilmesi ve mevcut öğrencilere daha iyi eğitimin verilmesi kaçınılmaz bir şart olmuştur.


Hukuk Fakültesi açılması sadece devletin tekeline bırakılmamalı bu konuda gerek HSK gerek TBB ve gerekse akademisyenlerin görüşü alınmalıdır.

Avukatlık mesleğini yapmak için sınavı şartının getirilmesinin gerekliliği yadsınamaz şekilde önem arz etmektedir.Hukuk fakültesinden mezun olan herkesin hiçbir sınava girmeden avukatlık mesleğine adım atması kaliteyi düşürmektedir.Mezun olan öğrencileri tıpkı hakimlik,savcılık mesleğine giriş için nasıl sınav yapılıyorsa avukatlık mesleği içinde avukatlık sınavına girmeleri gerekmektedir. Ve başarılı bir şekilde sınavı geçen  avukatlarımızın mesleğe başlamaları hem daha yeterli ve istenilen donanıma sahip olmasını hem de kaliteli olmasını sağlayacağı aşikardır.


Hukuk fakültelerinde verilen eğitimde adalet duygusunun önemini,halkın adalete olan ihtiyacını,insalığın hukukun varlığına olan inancını perçemlemeleri gerekmektedir.

O yüzden hep birlikte  diyoruz.Sizleri de Twitter adresinizden bu hashtaga  davet ediyoruz.

Ne güzel demiş Leadri ;

 "Hiçkimse onu bulandırmadığı ve ihlal etmediği sürece Hukuk, teneffüs ettiğimiz hava gibi, görünmez ve tutulmaz bir şekilde etrafımızı kaplar. O, ancak kaybettiğimizi anladığımız zaman değerinin farkına vardığımız sağlık gibi sezilmez bir şeydir."

Hukuku kaybetmeden bir an önce hukuk fakültelerinin açılmasına son verilmelidir.

Prof.Dr.Kemal Oğuzman hocamızın da dediği gibi ;

''Öğrencilerimize hukuk kurallarını ezberlettiğimiz zaman değil, adalet duygusunu aşıladığımız zaman hukuk devletiyiz. ''

& Hukuk fakültelerinde adalet duygusunu öğrencilere aşılamalıyız.Sadece hukuk kurallarını öğretmek ne adalet duygusunu geliştiri ne de hukukun üstünlüğünü sağlar.

Muhammed Furkan KIZILATEŞ

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.