YENİ HUKUK FAKÜLTELERİ AÇILMASIN

16 Şubat 2018 tarihinde Pratik Hukuk Twitter  sayfasının başlattığı  hukuk sayfaları,hukuk fakültesi öğrencileri ve hukukçuların dahil olduğu hashtag ile yeni açılan hukuk fakültelerine dikkat çekilerek,yeni hukuk fakültelerin açılması protesto edildi.

  hashtagi altında birleşildi.

İşte O Twitlerden Bazıları 




Hastagh Çalışmasında Saat 21.00 de Buluşalım




Eğitim kadrosu yetersiz Kütüphane yetersiz Derslikler yetersiz Ulaşım yetersiz Kaynaklar yetersiz

Tıp ve Hukuk Bilimlerinde kalite, toplumsal kaliteyi belirler. Bu bölümlerde önemli olan nicelik değil niteliktir. Biz gerçek bir hukukçu yetişmesini istiyoruz. Daha yeterli bir akademisyen kadromuz bile yokken yeni hukuk fakülteleri açılmasın!

Yakında yeni adliye binamıza taşınacağız. Boş kalan binayı hukuk fakültesi yapın.


çok yakında hukuk okuyan kişi sayısı hukuk okumayan kişi sayısını geçecek boşanma davası + döner-ayran 5TL olacak, tehlikenin farkında mısınız?


Binanın sıvası bitmeden Hukuk Fakültesi tabelası asılıyor. Çünkü her öğrenci bir müşteridir gözlerinde!


fakültenin açılması ile ülkenin değerli hukukçulara sahip olacağını düşünüyorlar ama yanılıyorlar. açılan her fakültede ; kaybediyoruz..

Sürekli her yere açılan şeyler: 1-Battal Bey 2-A-101 3-Hukuk Fakültesi



"her ilçeye bir hukuk fakültesi" projesi kapsamında köyüme de bir hukuk fakültesi açılmasını talep ediyorum.

Hukuk fakültesi “en azından hukuk diplomam olsun” diye tercih edilecek bir yer haline getirilmemelidir.


seneye Çoruma bile açılcakmış heralde napıyonuz abi siz kendinize gelin bu Çorum yani hele parayla vakıf üniversitesinde okuyanlar ayrı bir şey sınırda 30 binlere filan çekilsin ha bu nedir böyle



Bir ülkenin en önemli kurumu Yargıdır ve Yargının iyi eğitilmiş,adalet terazisini asla diğer tarafa eğdirmeyecek insanlarla oluşması gerekir.Bunun yolu da Hukuk Fakültesi açmak değil açılanları kaliteli hale getirmektir.O yüzden

Profesörü olmayan fakülteler var. Sadece misafir öğretim üyesi ile dönen fakülteler var. Sadece avukatların ders verdiği fakülteler var. Bunlar kabul edilemez. Hukuk fakültesi ne dershanedir ne de meslek lisesi

Her tarafa hukuk fakültesi açmakla iyi hukukçular yetişmez. Elde olan fakülteleri iyilestirelim öncelikle.Vakif üniversiteleri hukuk fakültesi açmayı çok istiyorlarsa 30 bin sınırı koyunda bakın bakalım hala açmak istiyecekler mı?

Şu bölüm,sosyal medyada bir baltaya sap olamayan ergenlerin diline düştüğü günden beri Hukuk fakültesinde okuyan öğrencilerin gururu ve TC hukuk devleti ilkesi ayaklar altındadır.Hukuk fakültesi okuyoruz demeye utanır olduk.

Doktor bireyin sağlığıyla ilgilenir Hukukçu toplumun sağlığıyla. Yeterince hasta bir toplumda değil miyiz? İyileştirecek hukukçular yetişmesini istiyoruz!

Hukuk üstünlüğü endeksinde Türkiye'nin her yıl gerilediğini gördüğümüz şu günlerde


Bir hukukçu olarak ülkemdeki hukuk kalitesinin geleceği adına büyük kaygılarım var.


Hukuk devleti olalım derken hukuk fakültesi devleti olma yolunda, nitelikli eğitim için


Labaratuar derdi yok teknik ekipman derdi yok hukuk fakültesi açmak çok kolaylaştı.Bu kadar mezuna gerek yok adaleti bilen vicdan muhasebesi yapabilen hukukçulara ihtiyacımız var.

Sitemizde havuz, otopark, oyun parkı, yürüyüş parkuru ve HUKUK FAKÜLTESİ mevcuttur %15 peşinatla bugün al 12 ay sonra ödemeye başla!


-Açılmadığı gibi sınırlandırma getirilsin hem sıralama anlamında hem de kontenjan anlamında. -120 bin + de Hukuk fakültesi mi olur ?

Var olan bazı fakültelerin bile eğitimi yetersizkin ve kapatılması gerekirken yeni hukuk fakültesi açmak doğru değildir. var olanların eğitim kaliteleri arttırılsın bu daha doğru olur.

Acilan her fakulte hukukun yucelmesini degil alelade bir meslek goruntusu olmasini saglayacaktir.


Resim yazısı ekle





Muhammed Furkan KIZILATEŞ

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.