HUKUK FAKÜLTESİNİ KAZANMAK İSTEYENLERE TAVSİYELER

HUKUK FAKÜLTESİNİ KAZANMAK İSTEYENLERE TAVSİYELER 
  
   Herkesin okumak istediği bir bölüm ,eğitim hayatı bitince yapmak istediği bir meslek vardır. Ama an olur ki yorulup hayatımızda hiç bir şeyin yolunda olmayacağını,hayalimize kavuşamayacağımızı düşünürüz. Halbuki bunları düşünme sebebimiz herşeyin bir anda üst üste gelmesi,bütün sorunların sırtımıza yığılmasıdır. Bizim insanımız da böyle bir durumda kısa yolu seçip maalesef pes edip kendini hayatın akışına bırakıp ,hayallerinden vazgeçmektedir. Yapacağımız şey  ise hayatımızdaki bize galip gelen bu sorunlardan tek tek kurtulmaktır ,dediğim gibi pes etme nedenimiz herşeyin üst üste yığılmasıdır. Bizler erindiğimizden ,işimizi yarına bırakma huyumuzdan dolayı bunlarla uğraşıyoruz. Eğer ki sorunları tek tek kökünden çözersek galip gelen şüphesiz  hep biz olacağız. Ben bu yazımda hukuk okumak isteyenlere kısaca sorunları nasıl aşacakları hakkında bilgiler vereceğim ;

  • Öncelikle her zaman için ders çalışırken kafanız rahat olsun ve hiç birşey düşünmeyin tek odak noktanız çalıştığınız konu olsun.


  •  Lise not ortalamanız düşükse sakın moralinizi bozmayın,çünkü biliyorsunuz ki en yüksek ortalama 60 puan en düşük ortalama 30 puan getiriyor (bu da en düşük ortalama ile en yüksek ortalama arasında 30 puan olduğunu gösteriyor,ve biliyoruz ki sınavda çözeceğimiz bir soru yaklaşık 5 puan civarı anlayacağınız siz 6 soru ile bu farkı kapatabilirsiniz ,fakat belirtmek isterim ki eğer not ortalamanız  yüksek ise okul birincisi olmaya çalışın çünkü birinciler için üniversiteler özel olarak kontenjan açmaktadır. )


  • Her zaman üniversite sınavına yönelik çalışın


  • Lise 3 e geçtiğinizde hemen eski konularınızı tekrar etmeye başlayın


  • Hedeflediğiniz üniversite için gereken netleri bilin ve not alıp çalışma masanızın üstünde bulunduran ,ona bakıp neler ,ne kadar net yapmanız gerektiğini bilin.


  • Her zaman için bol bol soru çözün, yanlış yaptığınız soruları kesinlikle atmayıp ,hocalarımızdan doğru cevapları alın,eğer bunu yaparsanız bakacaksınız ki eksik olduğunuz,bilmediğiniz konular bir elin parmağını geçmeyecek kadar azalmış olacak.


  • Netleriniz yükselttiğinizde sakin çalışmayı bırakmayın ,her zaman daha da yükseltmeye bakın,unutmayın sınavlar da tüm soruları cevaplayanlar bizden daha fazla akıllı değil,onlar yaparsa bizde yaparız diye düşünün.



  • Düzenli çalışın ki bol bol zamanınız olsun.


  • Hangi konuya çalıştığınızı kavrayın ki konuyu anlayabilesiniz.


  • Hangi konuyu bitirip hangi konularınızın  kaldığını takip edin ki konularınızı sınavdan önce bitirebilin.


  • Son yılınızda bir plan yapın ve ona göre çalışın ,unutmayın son yıl sizler için çok önemli yüzüp yüzüp kuyruğuna geldiğiniz noktadır ve bu noktada ders çalışmaktan çok yorulacaksınız ,bırakmak isteyeceksiniz ama bu noktada unutmamanız gereken en önemli şey rakiplerinizde aynı şekilde yorulmuş olacaktır ,işte rakiplerinizi geçmek için süper bir fırsat, dişinizi sıkıp hayal ettiğiniz yerde olmak için son dem,dayanın,çalışın! 

 

             Umarım yazdıklarım sizlere yardımcı olabilir ,kafanızı takılan bütün sorunlar için yorum veya mail atabilirsiniz.

AVUKAT SIDIKA BOYATAN

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.